Compagnie 21

Free Birds Fly
Een dansende reis naar vrijheid
za 16 mrt '24 20:15 - 21:25
za 16 mrt '24
20:15 - 21:25
  • za 16 mrt '24
    20:15 - 21:25
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Niets is rijker dan je vrij te voelen. In de wereld waarin we leven, maar ook in onszelf. Beleef een poëtische, rauwe en menselijke voorstelling waarin dansers met en zonder beperking zich een weg banen naar vrijheid. Wie vrij is kan vliegen.

Tijdens de eerste landelijke tournee van het gezelschap werden met de voorstelling 'No Bodies' de schotten van de samenleving zichtbaar gemaakt, om deze vervolgens te doorbreken. De nieuwe dansproductie ‘Free Birds Fly’ bouwt hierop voort met als doel om daadwerkelijk vrij te kunnen zijn. Niet alleen in de wereld waarin we leven, maar juist ook in onszelf.

Onze vrije stem verlangt dat de wind haar kan dragen. Zonder de ongemakkelijke angst om niet begrepen te worden of te verdwalen. We zijn allemaal opzoek naar hetzelfde: licht en stilte, liefde en lucht. Een gevoel van vrijheid. Dus we ademen in, springen en vangen de wind met open vleugels. Wie vrij is kan vliegen.

Compagnie 21 is een professioneel inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door hun poëtische, rauwe en menselijke danstheater.

De harde kern van Compagnie 21 bestaat uit mensen met een beperking die al jaren worden opgeleid bij Theaterwerkplaats Tiuri. De compagnie biedt hen de kans om hun unieke talent zichtbaar te maken aan de wereld. Dit doen zij samen met gastdansers en -muzikanten die hun eigen verhalen meebrengen. Door elkaar oprecht te ontmoeten vallen maskers af en wordt de mens in al zijn kleuren en diversiteit zichtbaar. Op deze manier houdt Compagnie 21 de toeschouwer een spiegel voor. De dansers nodigen je uit om in beweging te komen. Een beweging die groter is dan onszelf.

Compagnie 21 heeft in haar tweejarig bestaan het kunstlandschap al aardig opgeschud. Het gezelschap werd landelijk geprogrammeerd op het ‘Holland Dance Festival’ en de ‘Nederlandse Dansdagen’. Huischoreograaf Jordy Dik ontving een nominatie voor de innovatieprijs 2022 van dezelfde ‘Nederlandse Dansdagen’. Het gezelschap slaagt er in om de niche van de inclusieve kunst achter zich te laten door geprogrammeerd te worden in het reguliere aanbod. Hiermee zijn zij de koploper van een nieuwe generatie theatergezelschappen en kunstenaars die staan voor menselijkheid, inclusiviteit en diversiteit. Hun reikwijdte lijkt snel onze landgrenzen te gaan ontstijgen.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Choreografie door Jordy Dik
Fotografie door Noor van Gestel
Productie door Compagnie 21 van Theaterwerkplaats Tiuri in samenwerking met Holland Dance Festival