Sonny Boy

Tarikh Janssen
Leven met kleine herinneringen
wo 6 mrt '24 20:15
wo 6 mrt '24
20:15
  • wo 6 mrt '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

‘Sonny Boy’ vertelt het verhaal over de innerlijke wereld van een zoon die zijn ouders op jonge leeftijd uit het oog verloor. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Waldy, alias Sonny Boy, losgerukt van zijn ouders. Er hangt een waas over zijn bestaan. Door terug te grijpen naar het verleden hoopt hij meer duidelijkheid te krijgen.

Er hangt een waas over het bestaan van Waldy Nods. Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert hij de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Zijn vader is zelf niet ouder dan 37 geworden. Waldy’s herinneringen moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Eén stapeltje foto’s. Dat is alles wat Waldy van hen heeft. En alles wat hij van hen weet. Af en toe komt er een glimp omhoog. Een herinnering. Zou hij op zijn ouders lijken?

Op zijn veertiende werden Rika en Waldemar Nods door de Tweede Wereldoorlog uit Waldy’s leven gerukt. Als jongen had hij nooit een vaste thuisbasis. Hij werd heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden en voelde zich nooit ergens thuis. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders. Verhalen over zijn Nederlandse moeder en zijn Surinaamse vader. Hij herkent zichzelf in de verhalen, maar hij blijft voornamelijk achter met vragen. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Hoort hij ergens bij?

Met de monoloog ‘Sonny Boy’ komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl tot leven. We leren ze kennen door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was. Beleef een aangrijpend verhaal, prachtig vertolkt door acteur Tarikh Janssen. Deze voorstelling zal je lang bijblijven.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl

Extra voordelig: Deze voorstelling is onderdeel van onze damesdeal. Daarmee reserveer je 5 leuke voorstellingen voor maar €100,00 
 

Credits

Productie door Solo Stories
Spel door Tarikh Janssen
Regie door Benno Hoogveld
Script door Manoushka Zeegelaar Breeveld
Muziek door Rik Ronner
Kostuumontwerp door Glenn Hewitt