Viva la Diva!

Frédérique Sluyterman van Loo en Erik Brey
De operazangeres die geen zuivere noot uit kon brengen
zo 3 mrt '24 14:30 - 16:05
zo 3 mrt '24
14:30 - 16:05
  • zo 3 mrt '24
    14:30 - 16:05
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Durf jij luidkeels te zingen voor een volle theaterzaal? Na deze voorstelling vast wel. ‘Viva la Diva’ vertelt het verhaal over een gefortuneerde zangeres uit de jaren '40 die werkelijk hemeltergend vals geluid uit haar keel wist te brengen.

In het New York van de jaren '40 zal de gefortuneerde dame Florence Foster Jenkins gaan optreden met een klassiek zang-recital in het prestigieuze ‘Carnegie Hall’. Dit is hét centrum voor muzikale excellentie van New York. De show is uitverkocht. Maar er is één probleem: mevrouw Jenkins zingt hemeltergend vals! En iedereen weet dat, behalve zij zelf.

De hilarische (a)muzikale komedie ‘Viva la Diva’ is het waargebeurde verhaal over Florence Foster Jenkins. Het is een verrukkelijke voorstelling, geschreven door Chris Ballance. Op het Edinburgh Festival Fringe in 1992 werd groot succes geoogst met deze voorstelling. Maar daarna was deze nooit meer te zien. Voor het eerst sinds 1992 wordt de fantastische komedie weer op de planken gebracht. Frédérique Sluyterman van Loo kruipt in de rol van Florence en Erik Brey speelt zowel haar pianist als haar echtgenoot.

Alles wordt live gezongen en op piano begeleid. Met uitermate valse vocalen … Beleef een hilarische voorstelling, die je oren zal pijnigen, je lachspieren zal aanspannen, maar ook je hart zal verwarmen. Theater gaat om het stimuleren van een lach én een traan, toch?

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

 

Credits

Spel door Frédérique Sluyterman van Loo en Erik Brey
Script door Chris Ballance
Regie door Han Oldings 
Décor en kostuum door Joris van Veldhoven
Fotografie door Milan van Weelden en Leon van Uden
Productie door st. de Tiende Muze in samenwerking met TripleT Agency