South African Road Trip

ROOTS!
Afrikaanse cultuur wordt tot leven gebracht door artiesten uit de sloppenwijken van Kaapstad
za 6 jan '24 20:15 - 21:45
za 6 jan '24
20:15 - 21:45
  • za 6 jan '24
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

‘ROOTS!’ prikkelt je zintuigen met opzwepende live muziek, een prachtig decor en volop ritmische Afrikaanse dans. Beleef een levendige avond over het dagelijks leven en de geschiedenis van Zuid-Afrika. Geschikt voor de hele familie!

Na een reeks succesvolle optredens op het Londense West End, komt South African Road Trip nu naar het theater met hun gloednieuwe show ‘ROOTS!’.

‘ROOTS!’ zit boordevol muziek die recht uit het hart komt. Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en dompel je onder in de rijke tradities van de prachtige Xhosa-cultuur.

Bij de veertien muzikanten en dansers uit Kaapstad spat de passie en energie ervan af tijdens het optreden. Ze vertellen indringende en persoonlijke verhalen en nemen je mee naar hun oorsprong.

Openhartige en hartverwarmende verhalen over het dagelijks leven worden afgewisseld met gebeurtenissen uit de geschiedenis van Zuid-Afrika. Wat kregen de performers van huis uit mee over religie en tradities? Wat betekent de vrijheidsstrijd in Zuid-Afrika voor hen? Hoe kijken ze naar de toekomst? En welke verbindende rol speelt muziek in hun cultuur?

Traditionele nummers, gespeeld op authentieke instrumenten, worden afgewisseld met bekende liedjes als ‘Pata Pata’ van Miriam Makeba, ‘Fast Car’ van Tracey Chapman en ‘Here Comes the Sun’ van The Beatles. Liedjes die, verrassend genoeg, ook deel kunnen uitmaken van jouw roots.

South African Road Trip treedt niet op om te entertainen, maar om te communiceren. Met ritmisch voetenwerk en emotionele zang creëren ze een krachtige taal. Laat je raken zoals de artiesten zelf geraakt worden wanneer ze dansen en zingen.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl

Een avond die voelt als een fysieke manifestatie van vreugde.

The Reviews Hub, vijf sterren

Credits

Productie door Inge Bos
Met veertien Zuid-Afrikaanse muzikanten, zangers en zangeressen waaronder het Khaye litsha United Mambazo Choir 
Regie door Albert Klein Kranenburg
Videobewerking door Catharina Scholten
Kostuums door Dorien de Jonge
Geluid door Jouke Seisveld
Licht door Bart van den Heuvel
Dramaturgie door Adrienne Wurpel