Anneke van Giersbergen

Heavy Strings
Stevige nummers in een gevoelig jasje
do 29 feb '24 20:15
do 29 feb '24
20:15
  • do 29 feb '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Stevige rocknummers, uitgevoerd door een strijkkwartet. Kun jij het je voorstellen? Anneke van Giersbergen kan dat wel! Met ‘Heavy Strings’ presenteert ze de meest heftige nummers op intieme en aangrijpende wijze.

Liefde op het eerste gezicht
Via haar oudere broer leerde Anneke van Giersbergen stevige muziek kennen. Dat voelde voor de piepjonge zangeres meteen als thuiskomen. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg het televisieprogramma ‘Talkshow M’ of Anneke ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking. Hier werd het idee voor een nieuwe samenwerking geboren!

Zoals je ze nog nooit gehoord hebt
De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon: ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen. Geniet van stevige nummers in een gevoelig jasje: zoals je ze nog nooit gehoord hebt!

Een muzikale kameleon
Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. In het najaar van 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma ‘Beste Zangers’, waarin ze grote indruk maakte met haar interpretaties van de nummers.

Credits

Zang door Anneke van Giersbergen
Piano door Ruud Peeters
Viool door Joanna Czaj en Ewelina Peeters
Altviool door Paloma Ortas
Cello door Stanislav Degtyarev