The Ramblers en Janne Schra

Jubileumtour
Mooie liedjes uit de rijke Nederlandse muziekhistorie
vr 5 jan '24 20:15
vr 5 jan '24
20:15
  • vr 5 jan '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

’s Werelds oudste dansorkest viert haar 95-jarige bestaan met een jubileumtour! Hiervoor vragen ze zangeres Janne Schra om het stralende middelpunt van de tournee te zijn. Met deze tour behouden The Ramblers hun traditionele kracht, maar slaan ze ook een brug naar jongere generaties muziekliefhebbers.

Vorig jaar al bestond het orkest 95 jaar. Vanwege de lockdown hebben de artiesten even moeten wachten, maar nu kunnen ze het gaan vieren met een jubileumtour.

The Ramblers zijn in 1926 opgericht door de Pianist Theo Uden Masman. Dit gebeurde ongeveer tegelijkertijd met de geboorte van omroepverenigingen KRO, VARA, VPRO en NCRV. Inmiddels is de groep The Ramblers het enige nog spelende orkest uit de begintijd van ons omroepbestel. Al bijna een eeuw trekt de band goed gevulde zalen. Als het aan orkestleider Loet van der Lee ligt zullen ze dat blijven doen.

Trompettist Loet van der Lee is sinds dit jaar de nieuwe bandleider van The Ramblers. Hij volgde drummer Cees Kranenburg op. Een andere nieuwe wending is de bijdrage van Janne Schra. Zij wordt uitgenodigd om zich bij de band te voegen voor de speciale gelegenheid van het 95-jarige jubileum. Janne heeft een trouw en eigen publiek. Haar muzikale reputatie is indrukwekkend, en haar muziek wijkt op een prettige manier af van het gangbare geluid in de popwereld.

In deze voorstelling zul je kennismaken met speciaal ontwikkelde band-arrangementen waarin de charmante klanken van Janne goed tot hun recht komen. Maar Janne vertolkt ook bekend Ramblersrepertoire. In de Wereld Draait Door liet Janne haar affiniteit met dit genre blijken toen ze ‘Diep in mijn hart’ van Jaap Valkhoff zong.

Met traditionele composities laten The Ramblers zien wat hun kracht is. Maar ze slaan ook een brug naar jongere generaties muziekliefhebbers door eigentijdse composities te introduceren. Voorop staat de liefde voor mooie liedjes uit de rijke Nederlandse muziekhistorie. Beleef een meeslepende, muzikale avond met hét jazzy dansorkest van Nederland!

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl

Credits

De jubileum-theatertour wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds