Nirvana's MTV Unplugged in New York

Legendary Albums Live
Het complete en legendarische album live in het theater
vr 29 mrt '24 20:15
vr 29 mrt '24
20:15
  • vr 29 mrt '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Herbeleef een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. De ijzersterke muzikanten van de LA-liveband blazen het album ‘Nirvana's MTV Unplugged in New York’ eigen leven in. Geniet van een rauwe, kwetsbare uitvoering waarvan je nekharen recht overeind gaan staan.

In 1993 was de legendarische grungeband Nirvana op het hoogtepunt van hun roem. In datzelfde jaar werden de muzikanten door MTV uitgenodigd om hun album live ten gehore te brengen met een optreden in de serie MTV Unplugged. Op 18 november betrad Nirvana het podium van de Sony Music Studios in New York City. Nog onwetend dat ze hier een set zouden spelen die de geschiedenis in zou gaan.

De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm. En zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn; iets wat zijn songwriting karakteriseerde. Vijf maanden na het optreden bij MTV Unplugged werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle. Zo kwam er een tragisch einde van een van de meest invloedrijke bands van de jaren negentig. Tot op de dag van vandaag verovert de muziek van Nirvana harten over de hele wereld. De stem van Cobain dringt door tot in de ziel. Het is bijna alsof je zijn pijn kan voelen.

Het prachtige live-album ‘Nirvana's MTV Unplugged in New York’ staat centraal in deze theatershow en wordt live vertolkt door de ijzersterke LA-liveband. De band creëerde een indringende remake van een van de meest iconische en geliefde optredens van de rockgeschiedenis. 

Traditiegetrouw wordt er geopend met een cover van David Bowies’ ‘The Man Who Sold the World’. De toon voor de rest van de show wordt hiermee gezet. Geniet van een rauwe, uitgeklede en emotioneel geladen theatershow. Legendary Albums Live weet als geen ander de unieke sfeer van Nirvana het podium op te brengen. 

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.


Extra voordelig: Deze voorstelling is onderdeel van onze tributeserie. Daarmee reserveer je 4 tribute-voorstellingen voor maar €80,00. Dat wil je toch niet missen? 

Credits

Spel door de LA-live band
Productie door Peter Groot Kormelink Producties