Margôt Ros

Brabantse Nachten Zijn Lang
Op z’n Brabants feestvieren met een brok in je keel
vr 1 dec '23 20:15
vr 1 dec '23
20:15
  • vr 1 dec '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Een tragikomische avond op de rand van echt gebeurd en absoluut verzonnen. Hilarisch, schrijnend, sprankelend en soms pijnlijk. Een comedy show die doet lachen en denken.

In deze avondvullende voorstelling vertelt Ros over familieruzies die totaal uit de hand lopen, haar ontmaagding met carnaval, troostende worstenbroodjes en andere kroonjuwelen van Brabant. En al woon je niet bij Markant in de buurt, ook leuk voor mensen van boven de grote rivieren!

In polonaise leidt Ros je langs de markante types en goeie anekdotes uit haar jeugd. En oppert ze een mooi lied om met z’n allen te zingen. Alles met ‘ons pa’ in de hoofdrol. Wie haar zowel humor als pijn heeft meegegeven. In ‘Brabantse Nachten Zijn Lang’ zie je hoe je tot het allerlaatste moment het leven kan vieren. En dat goed sterven echt een kunst is. Het wordt een bonte avond: op z’n Brabants feestvieren.

Samen met jou! Actrice, comedy-maker, schrijfster en regisseuse Margôt Ros maakt met ‘Brabantse Nachten Zijn Lang’ haar eerste solovoorstelling. Eerder maakte ze met Maike Meijer ‘Toren C’, speelde ze in ‘De vloer op’, en schreef ze samen met Jeroen Kleijne de boeken ‘Hersenschorsing’ en ‘Zeg maar Agaath’.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Tekst en spel door Margôt Ros
Regie en tekstbijdragen door Geert Lageveen 
Toneelbeeld door Marlies Schot  
Muziek door Levi Manner  
Bijdrage liedtekst door Jeroen Kleijne 
In coproductie met Parktheater Eindhoven en Bunker Theaterzaken