Back to 50's 60's 70's Rock

Matchbox | Rockin tribute to Jerry Lee Lewis | Mac Taple
Internationaal Rock Event
za 11 feb '23 20:00
za 11 feb '23
20:00
  • za 11 feb '23
    20:00
    Evenementenzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Een avond terug in de tijd. We nemen je mee naar de rockmuziek uit de 50’s-60’s-70’s. Naar de grote hits van The Scorpions, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen. De gastheren van deze avond zijn de mannen van Mac Taple. Maar ze komen niet alleen. Met trots presenteren we jullie de internationale line-up met Killer en the Cool Cats - a Rockin tribute to Jerry Lee Lewis (NL), Matchbox (UK) en uiteraard Mac Taple (NL). Kom luisteren, meezingen, genieten en dansen op de hits van toen.

Mac Taple
Hun motto is duidelijk : zonder poespas, swingend en Rock’n’Roll. Ze worden geïnspireerd door de muziek van  Elvis Presley, Buddy Holly, Carl Perkins, The Everly Brothers, Roy Orbison, Little Richard, Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen wiens muziek de tand des tijds ruimschoots heeft doorstaan. We genieten nog dagelijks van deze fantastische muziek.

Rond 1975 werd een groep bevriende muzikanten gevraagd om als voorprogramma op te treden bij een aantal bijeenkomsten en projecten in Eindhoven en Tilburg. De Effenaar had Rock-'n-Roll als thema genomen, er werd een band geformeerd en het Rock-'n-Roll repertoire bestudeerd. Mac Taple was geboren. De twee oprichters, Jan van Riet (bluesharp, percussie en zang) en Peter Visser (basgitaar en zang) zitten nog steeds in de band en spelen nu samen met Ger Vermeer (drums) Gerard de Groot (gitaar en zang) en Jan Jansen, (gitaar en zang).

Killer and the Cool Cats | a Rockin tribute to Jerry Lee Lewis
Ze maken onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis. Ruige, stevige, stampende Rock and Roll, waarbij de piano met handen en voeten wordt bespeeld. De bekende Rock and Roll nummers komen voorbij zoals Johnny B. Goode, Jailhouse Rock en natuurlijk Great Balls of Fire. Killer and the Cool Cats spelen overal het dak eraf. Ze geven een echte Jerry Lee Lewis tribute, maar eren ook de andere Rock and Roll goden zoals Elvis Presley, Chuck Berry en Little Richard. Met piano, een authentieke Gretch-gitarist, een rock-a-billy drummer en een contrabas is het plaatje compleet. Ze speelden met Linda Gail Lewis, de zus van Jerry Lee Lewis en op diverse podia in binnen en buitenland. Nu komen ze naar Uden: It’s rock and roll time!

Matchbox
Ben je ooit naar een band uit de jaren 70 geweest en kwam je erachter dat het enige overgebleven originele lid de drummer, zanger of bassist was? Kom dan vooral vanavond en geniet van Matchbox... Niet alleen hoor je hun reeks hits uit die tijd, waaronder toptienen als When You Ask About Love, Midnight Dynamos en niet te vergeten hun miljoenenklassieker Rockabilly Rebel, maar je zult ook versteld staan van de exacte bezetting die al die platen heeft gemaakt. Uiteindelijk zijn de verschillende leden andere projecten doen. Maar toen, in 1996, de rockabilly en rock'n'roll scènes een nieuwe golf van interesse zagen, had iemand het goede verstand om deze vijf jongens weer bij elkaar te krijgen om een paar shows te doen. Toen deden ze er nog een paar... Matchbox is thuisgekomen!

Voor dit evenement zijn enkel staanplaatsen beschikbaar.