Clearwater Creedence Revival

Featuring an all star lineup
Een geweldige show met alle klassiekers!
za 4 nov '23 20:15
za 4 nov '23
20:15
  • za 4 nov '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Tijdens deze geweldige show 'KEEP On CHOOGLIN' hoor je CCR klassiekers zoals 'Have you ever Seen the Rain', 'Lordi', 'Proud Mary', 'Fortunate Son', 'Who’ll Stop the Rain', 'Run Thru the Jungle', 'Suzi Q' en vele anderen. In het voorprogramma staat Joe Martin. Lees er hieronder meer over.

Het was John Fogerty’s ruige en niet te imiteren stem, alsmede het afleveren van geweldige melodieën waardoor Creedence Clearwater Revival in één keer de prominente Amerikaanse single band werd uit de late 60’s en de vroege 70’s.

De door CCR op single uitgebrachte versies van Dale Hawking’s 'Suzy Q' en ‘Screaming’ Jay Hawking’s 'I put a Spell on You' waren de eerste grote hits van CCR. Met het uitkomen van het tweede album 'Bayou Country' werd CCR plots de populairste rockband in Amerika.

Door het verschijnen van een single met aan twee kanten gouden hits, 'Proud Mary' en 'Born on the Bayou', domineerde CCR ruim twee jaar de radio top 40 zonder teleurstellingen bij het anti- commerciële Rock publiek te veroorzaken.
CCR’s ruige rocksongs hadden vaak een politieke en culturele inhoud wat aanleiding was dat het kwartet in 1969 op het Woodstock festival verscheen.
CCR had in 1969 en 1970 zeven grote hits: 'Bad Moon Rising', 'Green River', 'Fortunate Son', 'Down on the Corner', 'Travelin Band', 'Up around the Band' en 'Lookin out my Backdoor'.

CCR viel in 1972 uiteen. In 1995 begonnen twee oud leden van CCR, Stu Cook en Doug Clifford met een tournee onder de naam Creedence Clearwater Revisted. Voormalig frontman John Fogerty ging nog een enkele keer op tournee maar bleef zich voornamelijk bezig houden als studio muzikant.

In de winter van 1998 werd Clearwater Creedence Revival opgericht. De originele naam was Creedence Clearwater Revived. De band werd geformeerd door Peter Barton en Geoff Hammond. In 2018 viert de band haar 20 jarig bestaan terwijl het in dat jaar ook 50 jaar is geleden dat CCR werd opgericht.

De huidige bezetting is Peter Barton, 15 jaar zanger van The Animals, Geoff Hammond, ex Danny Laine Band (Paul McCartney’s Wings & Moody Blues), Graham Pollock, ex The Hollies (Eric Haydock’s) en Alan Sagar, ex Slack Alice.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Voorprogramma: Joe Martin

Zoals beschreven in zijn eigen woorden, is Joe Martin een onafhankelijke singer-songwriter en moderne troubadour...

Als jongeling luisterde Joe naar een breed scala aan genres, van de jaren 60-pop van de Beatles en Beach Boys tot Amerikaanse folkartiesten zoals Simon and Garfunkel en Bob Dylan. Joe wist dat hij dat magische gevoel van een meeslepend verhaal wilde herscheppen door middel van songwriting.

Nu is het meest gehoorde commentaar dat hij van zijn live publiek ontvangt: 'jouw nummers klinken boven je jaren uit'. Zijn beschrijvende teksten vangen de verhalen van mensen en ontmoetingen op die hij onderweg heeft opgepikt. Verhalen van vrienden en vreemden vermengen zich naadloos met Joe's eigen ervaringen in meesterlijk gemaakte nummers die met elk couplet een beeld schilderen, en de magie van zijn live optredens ligt in zijn vermogen om een zaal mensen te verbinden met de emoties van een leven dat ze niet hebben geleefd.

De in Lancashire geboren singer-songwriter krijgt verdiend aandacht aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, waarbij hij optredens verzorgt in het Verenigd Koninkrijk, Europa en legendarische locaties in Nashville, Tennessee. Hij groeide op met luisteren naar grootheden en is beïnvloed door artiesten als Bob Dylan, James Taylor en Townes Van Zandt tot Jason Isbell en Kacey Musgraves, wat duidelijk te horen is in zijn geluid en tekstuele stijl.

Meer info over Joe Martin: https://www.joemartinmusic.com/