In lijn der verwachting?

Kitty Trepels van Mil
Een intrigerende dialoog
di 25 apr '23 20:15
di 25 apr '23
20:15
  • di 25 apr '23
    20:15
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Kitty Trepels van Mil schreef en speelde 4 theatersolo’s: Vals Plat, Ik heb nog iets op mijn lever, Niemandsland en Kreeft. Ze schreef 2 boeken: Waterval, 10 jaar leven met kanker en “De vrouw in 20 wachtkamers”. Het verhaal van Kitty is de rode draad in de documentaire van Hella de Jonge: ‘De slag om het vrouwenhart”. Uitgezonden bij de VPRO. Dit keer geen solotoneel, maar een intrigerende dialoog. Twee vrouwen. Één verhaal.

Twee zussen. De jongste introvert, de oudste extravert. De jongste had borstkanker en overleefde. De oudste heeft borstkanker, maar gaat eraan sterven. De zussen houden beiden een dagboek bij. Waar de jongste in haar handen knijpt van blijdschap, als haar oudere zus, binnen de situatie, goede uitslagen krijgt, reageert haar zus, de patiënt, juist gelaten. Waarom?

Dan is er nog de oncoloog. Hoe gaat professor Paula met haar grillige, onvoorspelbare patiënt om? De prognose, na constatering van uitzaaiingen, was 3 tot 5 jaar, maar na vijf jaar behandelen leeft haar patiënt nog steeds. Een uitzondering op de lijn der verwachting. Maar een dag voordat de vijf jaar om zijn, slaat voor de eerste keer het noodlot toe. Genadeloos, maar de dader is niet de kanker….