Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

Klein Amsterdam Producties
Prentenboekjesfestival 'Op de boerderij'
zo 28 mei '23 09:45 en 11:00
zo 28 mei '23
09:45 en 11:00
Ga samen met Gonnie en Gijsje op zoek naar Gonnies knalrode lievelingslaarsjes. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Deze muzikale theatervoorstelling voor jong en oud is geïnspireerd op de boeken van Olivier Dunrea, en is een muzikaal feestje met liedjes van Ageeth de Haan en muziek van Wessel Coppes. De voorstelling wordt gespeeld door Kira Kool of Katiuscia Principato.

De gansjes Gonnie en Gijsje
Gonnie is een gansje. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Ze woont bij de hooiberg. Op een dag zijn Gonnie’s lievelingslaarsjes weg! Ze gaat op zoek en ontdekt dat de wereld groter is dan de hooiberg. Ze ontmoet Gijsje, een ander gansje. Samen gaan ze op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug…?

Toneel op toneel
Bij deze voorstelling neem je als publiek plaats op het toneel. Hierdoor zit je lekker dichtbij, wat zorgt voor een unieke sfeer.

Prentenboekjesfestival 'Op de boerderij'
Deze voorstelling is onderdeel van het Prentenboekjesfestival bestaande uit twee voorstellingen en een programma in de foyer in het thema 'Op de boerderij'. 

Tijdens het festival kun je genieten van de gloednieuwe voorstelling Boer Boris is de baas (4+). Een hilarische voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt.

Of je gaat samen met Gonnie en Gijsje op zoek naar Gonnies knalrode lievelingslaarsjes, in Gonnie en Gijsje samen op stap (2+). Een muzikaal feestje met liedjes van Ageeth de Haan.

In de foyer van Markant Uden kom je al terecht in onze theatrale boerderij! Hier ontdek je namelijk samen met boerin Marianne al zingend en spelend van alles over de natuur. Als kleine boer of boerin roetsj je daar van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe groenten in de moestuin.

Leuke actie met Bibliotheek

Wist je dat we in de Bibliotheek een prachtige collectie prentenboeken

hebben voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. De prentenboeken zijn er ook in andere talen.

Kom in april naar de peuteruurtjes in de vestigingen Uden, Volkel, Zeeland en Schaijk om kans te maken op 2 gratis tickets voor de voorstelling “Gijsje en Gonnie” of kom met je kleuter naar kleutertijd in Uden en maak kans op kaartjes voor “Boer Boris”.

Tijdens de peuteruurtjes (voor kinderen van 2 tot 4 jaar) zingen we liedjes, lezen we voor en is er een leuke activiteit waarmee het prentenboek nog meer tot leven komt. Het peuteruurtje van april staat helemaal in het teken van “De lente”. Ook bij kleutertijd (voor kinderen van 4-6 jaar)starten we met muziek en lezen we voor. Je krijgt een leuke opdracht mee naar huis om thuis het boek tot leven te brengen.

Jij komt toch ook?! Kijk op www.nobb.nl voor de actuele tijden en data van de peuteruurtjes/kleutertijd. Aanmelden is voor deze activiteiten niet nodig.