JJ Cale Tribute

Après Minuit
De grote maestro van de "Tulsa Sound"
zo 11 dec '22 20:15
zo 11 dec '22
20:15
  • zo 11 dec '22
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

APRÈS MINUIT is een JJ Cale Tribute band, afkomstig uit Barcelona. De band bestaat uit vijf fantastische muzikanten met verschillende muzikale achtergronden, die allen geïnspireerd zijn door de muziek van de grote maestro van de "Tulsa Sound". De band staat onder leiding van de Canadees (met Italiaanse ouders) Cece Giannotti. JJ Cale was een Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter in het rock-genre.

Cece is afgestudeerd aan het Berklee College of Music (Boston) en heeft zich in 1992 in Barcelona gevestigd waar hij tot op de dag van vandaag woont. Hij is één van de meest gerespecteerde en gevraagde sessie muzikanten in Barcelona. Hij heeft gewerkt (in de studio en/of live) met onder meer Tina Turner, John Cale, Marc Ribot en Rhonda Smith.

De grote maestro van de "Tulsa Sound"
JJ Cale was een Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter. Hoewel hij de schijnwerpers vermeed, is zijn invloed als muzikale kunstenaar wereldwijd erkend door artiesten zoals Marc Knopfler, Neil Young en Eric Clapton, die hem als “één van de belangrijkste kunstenaars in de geschiedenis van de rock” beschreven. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Tulsa-sound, een los genre dat zich put uit blues, rockabilly, country en jazz. ‘After Midnight’, ‘Crazy Mama’, ‘Call Me the Breeze’, ‘Cajun Moon’, ‘Same Old Blues’ en ‘Cocaine’ zijn allemaal grote hits afkomstig uit de pen van Cale.

In 1970 kwam de song ‘After Midnight’ onder de aandacht van het grote publiek doordat niemand minder dan Eric Clapton een cover van dit nummer had opgenomen op zijn debuutalbum. Cale, op dat moment wegkwijnend in de duisternis, wist niets van Clapton's opname totdat het een radiohit werd in 1970. Hij herinnert zich dat hij Clapton's versie op de radio hoorde. “Ik was vuil, arm, ik had niet genoeg geld om te eten en ik was geen leuke jonge man. Ik was al in de dertig, dus ik was erg blij met dit onverwachte succes en dat ik eindelijk wat geld verdiende.”

Cale werd voorgesteld om van het onverwachte succes van Clapton gebruik te maken en ‘After Midnight’ op zijn debuutalbum te zetten. Los Angeles Times journalist Richard Cromelin omschreef zijn stijl als een “unieke hybride mix van blues, folk en jazz, gekenmerkt door ontspannen grooves en Cale's vloeiende gitaar en iconische zang”.

Tributeserie
Deze voorstelling maakt deel uit van onze Tributeserie. Daarbij nemen we je mee op een trip down memory lane! De beste nationale én internationale tributebands zorgen voor een waanzinnige ode aan de allergrootsten der aarde. Uit 8 shows kies je 4 tributes voor slechts € 70,00. Klik hier voor meer informatie en reserveren.