Boer Boris is de baas (4+)

Klein Amsterdam Producties
Prentenboekjesfestival 'Op de boerderij'
zo 28 mei '23 10:00 en 11:30
zo 28 mei '23
10:00 en 11:30

Er staat een enorme kijkdoos op het podium.... Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven.

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

Prentenboekjesfestival 'Op de boerderij'
Deze voorstelling is onderdeel van het Prentenboekjesfestival bestaande uit twee voorstellingen en een programma in de foyer in het thema 'Op de boerderij'. 

Tijdens het festival kun je genieten van de gloednieuwe voorstelling Boer Boris is de baas  (4+). Een hilarische voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt.

Of je gaat samen met Gonnie en Gijsje op zoek naar Gonnies knalrode lievelingslaarsjes, in Gonnie en Gijsje samen op stap (2+). Een muzikaal feestje met liedjes van Ageeth de Haan.

In de foyer van Markant Uden kom je al terecht in onze theatrale boerderij! Hier ontdek je namelijk samen met boerin Marianne al zingend en spelend van alles over de natuur. Als kleine boer of boerin roetsj je daar van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe groenten in de moestuin.

Leuke actie via Bibliotheek

Wist je dat we in de Bibliotheek een prachtige collectie prentenboeken 

hebben voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. De prentenboeken zijn er ook in andere talen.

Kom in april naar de peuteruurtjes in de vestigingen Uden, Volkel, Zeeland en Schaijk om kans te maken op 2 gratis tickets voor de voorstelling “Gijsje en Gonnie” of kom met je kleuter naar kleutertijd in Uden en maak kans op kaartjes voor “Boer Boris”.

Tijdens de peuteruurtjes (voor kinderen van 2 tot 4 jaar) zingen we liedjes, lezen we voor en is er een leuke activiteit waarmee het prentenboek nog meer tot leven komt. Het peuteruurtje van april staat helemaal in het teken van “De lente”. Ook bij kleutertijd (voor kinderen van 4-6 jaar)starten we met muziek en lezen we voor. Je krijgt een leuke opdracht mee naar huis om thuis het boek tot leven te brengen.

Jij komt toch ook?! Kijk op www.nobb.nl voor de actuele tijden en data van de peuteruurtjes/kleutertijd. Aanmelden is voor deze activiteiten niet nodig.