Robin Hood de musical (8+)

Nationaal Jeugd Musical Theater
Robin Hood de musical steelt je hart.
zo 22 jan '23 14:00 - 15:15
zo 22 jan '23
14:00 - 15:15
  • zo 22 jan '23
    14:00 - 15:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar de sheriff snoert haar de mond.

In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. 

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Houd je er rekening mee dat het zicht voor kinderen op de eerste rij minder kan zijn?

Leuke actie met de Bibliotheek

Iets doen voor mensen die het wat minder goed hebben dan jij: dat is toch waar het bij kerst om draait? En dan hebben we het nog niet eens gehad over hét voorbeeld van liefdadigheid voor arme mensen: Robin Hood. Hoe gaan de Boekenscouts deze twee dingen combineren? 

De Boekenscouts van Bibliotheken Uden, Zeeland en Schaijk - een enthousiaste groep lezers uit groep 4 tot en met 8 - lezen elke maand de allernieuwste boeken, gecombineerd met een leuke activiteit. In december gaan zij aan de slag met een activiteit in kerstsfeer. Daarmee zijn kaartjes te winnen voor de voorstelling van Robin Hood in theater Markant. Ben jij benieuwd hoe ze dat gaan doen? En wil je zelf misschien ook meedoen? Stuur dan een mailtje naar merelkuitert@nobb.nl (Uden) of wendyvanboekel@nobb.nl (Zeeland en Schaijk) voor meer informatie of aanmeldingen. En onthoud: van Boekenscout zijn heb je een heel schooljaar plezier!