Hendrik Groen

Beau Schneider, Nikkie Kuis, Leendert de Ridder en anderen
Opgewekt naar de eindstreep
vr 6 jan '23 20:15
vr 6 jan '23
20:15
  • vr 6 jan '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater.

Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als bij de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider in de hoofdrol. De voorstelling zal geregisseerd worden door Eddy Habbema. 

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij 'Pogingen iets van het leven te maken' en 'Zolang er leven is', zaten avond aan avond vol.

Vol humor en tragiek

Algemeen Dagblad

Gratis inleiding/lezing in samenwerking met de Bibliotheek Uden 

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland op vrijdag 6 januari naar Markant, Theater Maashorst. Professor dr. Tinie Kardol, hoogleraar gerontologie, geeft voorafgaand aan de voorstelling een lezing in de Kleine Zaal. Met grappige en indringende verhalen neemt Tinie het publiek mee in het actief ouder worden. Deze lezing wordt georganiseerd door bibliotheek Uden in samenwerking met Markant en is gratis te bezoeken, ook voor gasten die de voorstelling niet bijwonen. 

De lezing van Tinie Kardol vindt plaats op vrijdag 6 januari 2023 van 19.15 tot 20.00 uur in de kleine zaal van Markant. Na aanmelden via de website van Bibliotheek Uden, is dit gratis te bezoeken. Aanmelden kan via https://nobb.op-shop.nl. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan. 

Winactie
Bibliotheek Uden biedt samen met Markant Theater Maashorst 3 x 2 tickets aan voor de theatervoorstelling ‘Hendrik Groen: opgewekt naar de eindstreep’. Je maakt kans door een foto te maken waarin ‘ouder worden’ centraal staat en deze voor 20 december te mailen naar dannyvandeburgt@nobb.nl. De inzenders van de drie leukste, grappigste of ontroerendste foto's ontvangen twee tickets voor de theatervoorstelling met toegang tot de lezing van Tinie Kardol.