Jeff Buckley, a live rockumentary

Slow Pilot
Nostalgische trip naar de wilde jaren negentig
vr 17 mrt '23 20:15
vr 17 mrt '23
20:15
  • vr 17 mrt '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland? Op die vragen krijg je een antwoord in deze bijzondere muzikale voorstelling.

In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. De man bracht tijdens zijn leven slechts één album uit, maar liet op de muziekwereld niettemin een onuitwisbare stempel achter.

De sporen van Buckley
Op zoek naar de sporen die Buckley tijdens zijn doortocht in de Lage Landen achterliet, werden mensen geïnterviewd die destijds zijn pad hebben gekruist, zoals co-writer en bandlid Gary Lucas, maar ook fans, medewerkers bij platenfirma's en concert-organisatoren. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff. 

In hun zoektocht wordt Slow Pilot bijgestaan door radiopresentator Timur Perlin, die ook de rol van verteller op zich neemt tijdens de show. Sinds 2003 is hij een vertrouwde stem in het radiolandschap. Naast radioprogramma's bij RTL, BNN en NPO Radio 1 en Radio 2, was hij vooral actief als radiopresentator bij NPO 3FM met shows als 'Timur Open Radio', '3FM Serious Request', 'Vrij' en 'De Lunchshow'. Momenteel hoor je hem elke middag tussen 12 en 1 met het verzoekplatenprogramma 'Requestival'.

Maar bovenal is er de muziek! De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven.

Op Nederlandse bodem
Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in Nederland. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Zet je schrap voor een heerlijke nostalgische trip naar de wilde jaren negentig!

Theaterkwartet
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van ons Theaterkwartet. Hierbij kies je vier voorstellingen om de leukste avonden uit te vieren in Markant Uden kriskras  door alle genres heen. Ga je met ons mee op theateravontuur? Kies 4 voorstellingen (uit 8 voorstellingen) voor € 70,00. Klik hier voor meer informatie en reserveren.