Je kunt me gerust een geheim vertellen

Madeleine Matzer & Juul Vrijdag
morgen ben ik het toch weer vergeten...
wo 7 dec '22 20:15 - 21:25
wo 7 dec '22
20:15 - 21:25
  • wo 7 dec '22
    20:15 - 21:25
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Dementie is een gum die alles uitvlakt. Zeggen ze. Of is het een potloodje? Eentje dat een nieuw begin tekent? Het laatste, ontdekte theatermaker Madeleine Matzer. De solo 'Je kunt me gerust een geheim vertellen' is een liefdevolle ode aan haar moeder.

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. Haar kind gaat op zoek naar de gebruiksaanwijzing. In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en soms ook in de wanhoop. Ergens in een tijdmachine vinden ze elkaar en komen ze dichter bij elkaar dan ooit.

Liefde die je blijft heugen
‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, geschreven door regisseur Madeleine Matzer en gespeeld door Juul Vrijdag, muzikaal ondersteund door Helge Slikker. Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Geweldig natuurlijk, maar dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie. Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt. 

Nagesprek
Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Waardevolle monoloog over dwalen door het doolhof van dementie

Theaterkrant