Delusion

Oxygen – a Jennifer Romen Production
Urban, contemporary en hiphop voor kunst- en dansliefhebbers!
vr 3 feb '23 20:15
vr 3 feb '23
20:15
  • vr 3 feb '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

‘Delusion’ is een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat je, door het gebruik van illusies, constant op het verkeerde been zet en je meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt, met muziek van Subp Yoa.

Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreografe. Met haar gezelschap ‘Oxygen’ maakt ze indruk met visueel werk en beeldende illusies, tot in de puntjes gedetailleerd. In haar eerste avondvullende theatervoorstelling neemt Jennifer je mee in een samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is.

Jennifer’s reis
Als urban dansmaker en ambitieuze choreografe volgt Jennifer Romen een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docente. Ze heeft een grote achterban, vooral van mensen die nauwelijks naar het theater gaan. Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’ bestormt ze de grote zalen. Hiermee komt haar wens uit om langere werken te creëren en om de lijn met haar al bestaande publiek door te zetten naar het theater. Met maar liefst 46 voorstellingen in heel Nederland onderstreept dit de behoefte aan haar werk. 

Inspiratieprijs 
In 2020 won de danseres en choreografe de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg in de categorie Urban Dans. “Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces”, blijkt uit het juryrapport.

Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal.

Derek Hough