Johnny Cash Roadshow

Clive John & Spirit-band
Ode aan de countrylegende
za 18 mrt '23 20:15 - 22:20
za 18 mrt '23
20:15 - 22:20
  • za 18 mrt '23
    20:15 - 22:20
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Een niet te missen show voor fans en iedereen die meer wil weten van de singer-songwriter met die bijzondere, diepe stem.

De enige show die goedgekeurd is door de Cash-familie – The Johnny Cash Roadshow – onder leiding van prijswinnende frontman Clive John, keert terug naar de Nederlandse theaters en popzalen met een gloednieuwe show ter ere van 50 jaar lang Cash' meest geliefde album: At San Quentin.

De getalenteerde singer-songwriter Clive John heeft deze show vol van zang en dans voorzien van kostuums, precies zoals Cash ze droeg voor de uitvoering van San Quentin en hij heeft zelfs twee originele Johnny Cash-harmonica's bij zich. "We wilden iets anders doen en ode brengen aan een fantastisch album, dat een groot favoriet is onder fans," zegt Clive. "Vijftig jaar na de release wordt At San Quentin nog steeds beschouwd als een van het beste werken van Johnny en we kunnen niet wachten om op tournee te gaan en op te treden," voegt hij eraan toe.

Clive speelt samen met een band van wereldklasse, The Spirit Band, de JCR-blazerssectie en zijn iconische vrouw June Carter wordt gespeeld door Emily Heighway. Allemaal ondersteund door een volledige videoprojectie. En hoewel de show anders kan zijn dan wat fans eerder hebben gezien, krijgt het publiek nog steeds de ongelooflijk authentieke, theatrale ervaring die ze van de band mogen verwachten.

"Zijn gelijkenis is griezelig" zegt dochter Rosanne Cash. Lasse Lindfors, auteur en levenslange vriend van Johnny Cash zei: "Clive zingt en gedraagt zich net als de Man in Black. ‘De legende van Johnny Cash gaat door.’ Het lijkt alsof Johnny Cash nog altijd in leven is!

In The Johnny Cash Roadshow zien en horen we The Man in Black zoals we hem decennia geleden in de originele Cash-show hoorden. De show geeft een authentiek beeld en wordt mede mogelijk gemaakt door de familie Cash. Johnny Cash komt op een unieke manier tot leven in de Johnny Cash Roadshow. Clive John, die ook uiterlijk een grote gelijkenis toont met de countrylegende, ís namelijk Johnny Cash. Hij lijkt op Cash en klinkt als Cash. 

Naast boeiende anekdotes over zijn leven en muziekcarrière van Johnny Cash tussen 1950 tot 2002, komen in deze ode aan de countrylegende uiteraard alle bekende hits van The Man in Black voorbij. Van 'A Boy Named Sue' en 'Hurt' tot 'A Thing Called Love' en 'Ring of Fire'. Niet te missen voor fans en iedereen die meer wil weten van de singer-songwriter met die bijzondere, diepe stem.

Met een band met blazers en Clive John – winnaar van vele awards - wordt met een verbazingwekkende gelijkenis getoond hoe een echte Cash Show eruit zag. Niet voor niets komen in vele landen van Europa alle bezoekers opnieuw naar het theater. Met beelden uit de tijd van Cash voel je jezelf terug in de vijftiger jaren!

Clive toont mijn grootvader zoals hij was.

Caitlin Crowell (kleindochter van Johnny Cash)